Prijsstijgingen ALERT!

Ongekende onrust op houtmarkt

De onrust op de wereldwijde houtmarkt neemt in een rap tempo toe. Er is sprake van een ongekende dynamiek van sterk stijgende grondstofprijzen, afnemende beschikbaarheid en toenemende vraag. Deze ontwikkelingen beïnvloeden de houtprijzen en levertijden intussen al behoorlijk, maar de verwachting is dat deze tendens zich de komende periode aanzienlijk voort zal zetten. Sommige houtprijzen zijn reeds gestegen tot een record niveau. Het betekent in ieder geval dat wij op dit moment helaas geen vaste prijsafspraken meer kunnen hanteren en alle prijzen op aanvraag zijn. De leveringen verlopen tot nu toe nog prima en we beschikken standaard over grote voorraden, maar we verwachten snel oplopende levertijden. Alle zeilen worden bijgezet om voldoende aanvoer te regelen, maar dit wordt steeds uitdagender. De wereldwijde voorraden zijn historisch laag en het transport verloopt steeds moeizamer. Houd u - om grote teleurstellingen te voorkomen - dus vast rekening met oplopende prijzen bij uw calculaties, ruimere levertijden in de nabije toekomst, maar ook waarschijnlijk een wat langer durend antwoord op uw prijsaanvraag dan u gewend bent. Een onvermijdelijk gevolg van het toenemend aantal prijsaanvragen die we verwachten te krijgen. Het is een buitengewone situatie waarin we vanzelfsprekend onze uiterste best zullen blijven doen u goed en op tijd te kunnen bedienen van de juiste materialen. Onze medewerkers op de verkoop kijken graag samen met u naar de actuele mogelijkheden. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

UPDATE 10 mei 2021

De gekte in houtprijzen en schaarste van houtproducten is helaas nog lang niet voorbij. Sterker nog, het wordt met de dag extremer. De ene prijsstijging volgt na de andere prijsstijging. Helaas dient u dus rekening te houden met steeds hoger oplopende prijsstijgingen en schaarste. Het is een enorme sport om onze voorraden op peil te houden. Tot nu toe lukt dat naar tevredenheid, maar het zal de komende tijd een flinke uitdaging worden. Fingers crossed...

Tip: vraag naar onze winkeldochters, wie weet kunnen die u momenteel heel goed verder helpen!

Posted in klik hier voor de nieuwsberichten on mrt 04, 2021

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u graag iets bestellen, dan kunt u contact opnemen met de binnendienst van:

H. Huyskamp’s Fijnhouthandel Zwolle B.V.    
Nipkowstraat 17
8013 RJ Zwolle

Telefoon:                
038-4650500                
Fax:                
038-4654470                
Email:                
huyskamp@huyskamps.nl

of klik hier voor persoonlijke e-mailadressen

Openingstijden

Kantoor maandag t/m vrijdag: 7.30 - 12.30 uur en 13.00 - 17.00 uur

Werf maandag t/m vrijdag: 7.30 - 12.30 uur en 13.00 - 16.30 uur

Indien u materiaal op wilt halen, dan graag in de middag en indien mogelijk in overleg. Dan kunnen we u het beste van dienst zijn! 

Op het contactformulier kunt u ook uw vraag kwijt, een bestelling doen of de maandelijkse nieuwsbrief aanvragen. Let op: wij zijn een groothandel en kunnen aanvragen van particulieren niet in behandeling nemen. Uiteraard kunnen wij u op verzoek wel proberen door te verwijzen naar een goed adres.

Contactformulier